Meny Stäng

Vaccination

Vaccination mot covid-19

Boka tid för kostnadsfri vaccination mot covid-19 digitalt på en av länets vaccinationsmottagningar. Boka digitalt med appen ”Alltid öppet”. Du kan boka tid på engelska och svenska. Se instruktion på
1177 Vårdguiden.

Du behöver: ett svenskt mobilabonnemang, svenskt personnummer BankID eller Freja e-Id plus.

För dig som inte kan boka digitalt finns möjlighet att ringa telefon
08–428 429 30, kl. 08 – 19, alla dagar. De som svarar hjälper dig att boka tid på någon av vaccinations-mottagningarna. Om alla tider är bokade kan du testa igen vid ett senare tillfälle.

Vi har ingen möjlighet att besvara enskilda frågor gällande covid-19 eller vaccinering utan hänvisar till informationsnumret 11313 alternativt
1177 Vårdguiden.

Övrig vaccinering
Varje vinter kommer influensan till Sverige, den brukar vara intensivast i januari och februari. Runt 100 000 personer i Stockholms län smittas årligen. För de flesta innebär influensa att man blir febrig, snuvig, får huvud- och ledvärk och får stanna hemma någon vecka. Men hos äldre personer, gravida och personer med kroniska sjukdomar kan influensan utvecklas till en allvarlig sjukdom, som till och med kan vara livshotande.

Äldre och kroniskt sjuka som får influensa blir dessutom extra mottagliga för andra infektioner, framför allt lunginflammation, som också är en allvarlig sjukdom. Till skydd mot lunginflammation erbjuds utan kostnad även vaccin mot pneumokocker, den vanligaste bakterien som orsakar lunginflammation.

Du kan ta influensavaccinet och pneumokockvaccinet vid samma tillfälle. Varje år kommer nya influensavirus och därför behöver du vaccinera dig på nytt inför varje influensasäsong. Däremot räcker det med en pneumokockvaccination för de flesta vuxna.

KONTAKTA OSS